Overtuiging and verantwoordelijkheid in vermogensbeheer

Candriam (« Conviction and Responsibility In Asset Management »), een toonaangevende Europese vermogensbeheerder, steunt op sterke waarden en de expertise die het sinds meer dan twintig jaar ontwikkelde. Dat heeft ons toegelaten om een solide reputatie op het vlak van innovatie en prestaties op te bouwen bij een loyaal klantenbestand verspreid over meer dan 20 landen.

Candriam, internationaal en toch nabij

Candriam en zijn moederbedrijf New York Life Investments maken deel uit van de groep New York Life, die een AAA-rating1 heeft en een van de grootste levensverzekeringsmaatschappijen ter wereld is.

New York Life Investments, een van‘s werelds grootste vermogensbeheerders2, heeft in totaal meer dan 486 miljard euro activa onder beheer. Het onderscheidt zich met zijn unieke “multi-boutique” beleggingsstructuur van onafhankelijke institutionele vermogensbeheerders. Investeerders krijgen zo toegang tot een wijd palet van producten, typisch voor een grote vermogensbeheerder, maar genieten tegelijkertijd van de gespecialiseerde expertise en de klantenservice op maat van een “boutique”.

Als dochter van New York Life Investments biedt Candriam de nabijheid en de eigenheid van een Europese vermogensbeheerder, terwijl het een internationale, solide groep achter zich heeft staan.

Candriam, een langetermijnpartner voor beleggers

Candriam heeft beheercentra in Brussel, Parijs, Luxemburg en Londen. Met een gemiddelde anciënniteit van 10 jaar getuigen de teams van Candriam van een bijzonder sterke verbondenheid met de groep en zijn waarden.

Onze ervaren relatiebeheerders hebben een diepgaande kennis van de behoeften van hun beleggers dankzij commerciële activiteiten in continentaal Europa, Groot-Brittannië, het Midden-Oosten, de Verenigde Staten en Australië. Die stabiliteit binnen ons personeelsbestand weerspiegelt de stabiliteit die wij nastreven in de relaties met onze klanten.

Beleggingsoplossingen op basis van sterke overtuigingen

Candriam reikt beleggingsoplossingen aan in vijf kerndomeinen:

vastrentende beleggingen – aandelen - alternatieve beleggingen
duurzame beleggingen - geavanceerde assetallocatie

Onze beleggingscultuur rust op verantwoordelijke teams die sterke overtuigingen ontwikkelen dankzij een diepgaande analyse van de ‘fundamentals’ en gebruikmakend van eigen kwantitatieve modellen.

Onze beleggingsexpertise is uitgebreid en we hebben vooral een sterke positie verworven in:

  • Duurzaam en Verantwoord Investeren (SRI)
  • Alternatief beheer en ‘absolute performance’ oplossingen
  • Specifieke marktsegmenten, zoals hoogrentende obligaties (High Yield) en de groeilanden;
  • Specifieke sectoren, zoals biotechnologie.

Strikt risicobeheer

Sinds zijn begindagen stelt Candriam risicobeheer ononderbroken centraal in zijn beheerprocessen. De onderneming heeft op dit vlak een uitgebreide knowhow ontwikkeld en beschikt over een sterk, apart risicobeheerteam. Dat bestaat uit medewerkers met solide competenties en jarenlange ervaring.

(1) New York Life krijgt van de vier belangrijkste ratingbureaus de hoogste kredietwaardigheidsrating die een Amerikaanse levensverzekeraar vandaag krijgt: A.M. Best (A++), Fitch (AAA), Moody’s Investors Service (Aaa), Standard & Poor’s (AA+). Beoordelingen door individuele onafhankelijke ratingbureaus per September 2018.

(2) New York Life Investments werd gerangschikt als 30e vermogensbeheerder wereldwijd door Pensions & Investments, Mei 2018. De rangschikking is gebaseerd op het wereldwijde totaal aan institutionele activa onder beheer eind 2017. In de activa van New York Life Investments zijn de activa van de gelieerde beleggingsadviseurs inbegrepen.