12 NOV

2019

Aandelen , ESG-nieuws , Onderzoekspapers , SRI , Onderwerpen

De impact van ESG-beleggen in groeilandaandelen

Lagere governance-normen, meer risico op corruptie, laksere rapporteringsnormen ... kan de toepassing van ecologische, sociale en governance-factoren een voordeel zijn voor de beleggers in groeilandaandelen?

De voorbije tien jaar hielden we de werkelijke historische gegevens voor ons specifieke ESG-kader systematisch bij. Die gegevens stellen ons nu in staat om het risico-rendementsprofiel van Candriams ESG-universum in de groeilanden te analyseren. Waarde of waarden? Onze geschiedenis laat ons toe om de historische prestatiewaarde te berekenen van de toepassing van duurzaamheidswaarden op deze complexe markten. We kunnen ook nagaan of we er baat bij hebben gehad om bedrijven uit het universum te verwijderen wegens hogere ESG-risico’s. En we hebben de mogelijkheid om stijlvoorkeuren doorheen de tijd te onderzoeken.

Een belangrijke vraag voor de meeste beleggers is: “Vergroten of verkleinen ESG-factoren de financiële rendementen van groeilandaandelen of hebben ze er helemaal geen effect op?”

Weinig processen bestaan lang genoeg om in gelijktijdige gegevens te voorzien. Ontdek de resultaten die wij hebben bekomen door ESG-factoren meer dan tien jaar toe te passen op een universum van groeilandaandelen.

Download de must-read research paper
DE IMPACT VAN ESG-BELEGGEN IN GROEILANDAANDELEN