11 OKT

2018

Onderwerpen , Green Metals , SRI

Groen onder de motorkap? De metalen van de energie transitie

Transport en energie zijn de twee belangrijkste sectoren waarmee, in het kader van klimaatverandering, een duurzame energieomslag kan worden bereikt. Gaat de auto de wereld veranderen? 

De nieuwe Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties hebben ‘Klimaatactie’ bovenaan de agenda met prioriteiten gezet. De zelf-analyse binnen de energiesector is belangrijk. Deze sector heeft grote invloed op de transportsector, die een elektrificatie doormaakt en een belangrijke rol zal spelen in de overgang naar schonere mobiliteit. 

Hoewel de autosector sterk gereguleerd is, is het wel de sector  waarop de eindconsument de belangrijkste invloed  heeft. Dat komt omdat zijn consumptiekeuzes bepalend zijn voor de strijd tegen de klimaatverandering (elektrisch, hybride, diesel, enz.). De meeste ‘groene’ technologieën hebben hun nut al bewezen, in het bijzonder de bijdrage aan  vermindering van het brandstofverbruik en de C02-uitstoot die ermee gepaard gaat. 

Metalen en mineralen bieden talrijke oplossingen waardoor de transport- en energiesector duurzamer kunnen worden. Drie belangrijke elementen:

 

DE SAMENVATTING VAN DE STUDIE LEZEN

DE VOLLEDIGE STUDIE DOWNLOADEN