Volgens de Wereldbank zal er de komende 15 jaar maar liefst 4 biljoen dollar geïnvesteerd worden om de temperatuurstijging in het postindustriële tijdperk te beperken tot maximaal 2°C.

Door te beleggen in een strategie die investeert in klimaatoplossingen, kunt u uw steentje bijdragen en meehelpen aan de globale transitie naar een koolstofarme economie.

Er zijn talrijke mogelijkheden om te beleggen in deze groeiende trend. Er zijn voor de hand liggende mogelijkheden, zoals hernieuwbare energie, recyclage en 'groene' bouwmaterialen, tot minder evidente zoals virtualiseringssoftware en enzymen die de energie-efficiëntie verbeteren.

Maar hoe kunnen we klimaatverandering mitigeren en ons eraan aanpassen? Hoe kunnen verantwoorde beleggers de volledige waardeketen bestrijken? Is de 'ESG zeepbel' een mythe of realiteit?

Kon je de webinar niet bijwonen, maar wil je de webinar terugkijken? Druk op Replay en bekijk de webinair met de volgende sprekers: Koen Popleu, Senior Fund Manager - Thematic Global Equity en Ken Van Weyenberg, Senior Client Portfolio Manager - Thematic Global Equity.

replay