28 AUG

2019

Summer Readings , Onderwerpen

Ontdek de beste artikelen van Candriam van het eerste halfjaar 2019!

Wij verheugen ons op de zomer om bij te tanken en van een welverdiende vakantie te genieten... Het ideale moment om wat te lezen op het strand (onder een parasol) of, als u nog op kantoor bent, aan uw bureau en kunt profiteren van het zomerse werkritme.

In de drukte van alledag hebt u mogelijk niet al onze nieuwsberichten meegekregen. Daarom hebben we voor u de artikelen geselecteerd die door onze deskundigen zijn opgesteld en die het meest zijn gelezen.

Dus zullen we gedurende de zomer vier recente en meest besproken artikelen in de kijker zetten om u gezelschap te houden terwijl de temperaturen stijgen en de dagen lang zijn...

ZOMERLECTUUR #1

ONCOLOGIE: NIEUWE HOOP - 12/02/2019


De strijd tegen kanker heeft een nieuwe wending gekregen. De wetenschappelijke, therapeutische, technische en technologische vooruitgang die werd geboekt, is immers fenomenaal. Dit zal immers een zeer belangrijke impact hebben op de vaststelling, de behandeling en een meer gepersonaliseerde benadering van deze ziekte, hoofdzakelijk dankzij een beter gebruik van gezondheidsgegevens en artificiële intelligentie.

Lees meer

ZOMERLECTUUR #2

EEN LANG LEVEN VOOR ONZE BATTERIJEN - 28/03/2019


Tegen 2030 zouden 38,5 miljoen 100 % elektrische wagens in het verkeer rijden. De batterij van zo’n wagen weegt tussen 300 en 700 kg naargelang van het type wagen en de hoeveelheid geproduceerde stroom. Dat worden dus miljoenen tonnen batterijen van elektrische wagens die aan het einde van hun levensduur zijn en waarvoor we een tweede leven of een recyclageoplossing moeten vinden.

Lees meer

ZOMERLECTUUR #3

DE VERBORGEN KOSTPRIJS VAN SUIKER - 14/05/2019


Candriam beoordeelt, als verantwoorde belegger, de positionering van de bedrijven waarin het belegt. Er worden verschillende factoren bekeken, waaronder gezondheid en welzijn. Medische aandoeningen die het gevolg zijn van ongezonde eetgewoonten zijn al vele jaren het onderwerp van debat, terwijl de gevolgen voor de volksgezondheid en de kostprijs voor de maatschappij ondertussen ook bekend zijn. Voeding- en drankbedrijven hebben te maken met een veranderende markt en regelgevende omgeving. 

Lees meer

ZOMERLECTUUR #4

THE CLOTHES DON'T MAKE THE MAN - 07/06/2019


The US is currently experiencing an exceptional period from a microeconomic point of view. Aggregate corporate margins are at their highest levels ever. Although the global data mask broad disparities in terms of sectors and, more particularly, between large and smaller companies, the fact is that wealth created in the US over the past few years has chiefly benefited shareholders rather than employees. This observation opens the debate regarding the distribution of added value and the decline in the share of wages in GDP.

LEES MEER


Er ligt meer in het verschiet... Meer zomerlectuur over twee weken!