05 JUN

2019

Onderwerpen , Climate Action , SRI

Laten we de uitdaging van de klimaatverandering aangaan

Klimaatverandering is een realiteit; inspelen op de uitdagingen van klimaatverandering is een must. 

It’s time for Climate Action!  

Onze planeet warmt op. Dat is het gevolg van menselijke activiteit sinds de tweede helft van de 20e eeuw. Dat is een wetenschappelijk bewezen feit.

Vandaag ligt de temperatuur op onze planeet 0,9°C hoger dan in het pre-industriële tijdstip. De jongste wetenschappelijke studies benadrukken dat het belangrijk is om deze temperatuurstijging te beperken tot 2°C. We moeten immers een rampzalige impact vermijden op het ecosysteem, op de economie, de maatschappij en alle menselijke activiteiten. We moeten dringend actie ondernemen!

Bedrijven kunnen hiervoor echte oplossingen bieden. Candriam stelt daarom een nieuw fonds voor dat beleggers de mogelijkheid biedt om de ontwikkeling van deze oplossingen te ondersteunen, en om erin te beleggen. Het beheer van dit fonds heeft een koolstofneutrale balans. Hierdoor kunnen beleggers dus de koolstofimpact van hun beleggingen gaan compenseren.

Candriam is sinds 1996 een voortrekker op het vlak van verantwoord beleggen. Het herbevestigt op die manier zijn engagement voor initiatieven die een positieve impact op lange termijn willen hebben op het milieu en de maatschappij in haar geheel.

#InvestInChange
#ActForChange
#ClimateAction