De meeste beleggers sporen bedrijven aan om verantwoord te handelen, om zo te voldoen aan de ecologische, sociale en governance-uitdagingen van vandaag en morgen. Bij Candriam zijn die begrippen verankerd in onze bedrijfsnaam – Convictions AND Responsibiliy in Asset Management. Al 25 jaar passen we ze dagelijks toe.

En wat deed u in 1996?
Bij Candriam lanceerden we toen ons eerste duurzame fonds.

 

ACTIEF DEELNEMEN

Om iets moois achter te laten voor de komende generaties, moet iedereen een extra duit in het zakje doen. Meer dan ooit moeten we een collectief antwoord bieden zodat onze maatschappij een duurzame toekomst krijgt. En we weten hoe dat moet. We hebben de tools, de expertise, de creativiteit en de betrokkenheid in huis om duurzame groei te realiseren.

 

En dat is nog maar het begin!

 

GRENZEN VERLEGGEN

We kunnen met recht en rede stellen dat Verantwoord Beleggen toegevoegde waarde creëert.

We stellen dat de financiële sector opnieuw betekenis krijgt wanneer beleggingen duurzaam zijn. We denken dat we binnen onze sector de ambassadeurs moeten zijn van het Duurzaam Beleggen.

 

'Een vermogensbeheerder die op basis van convicties werkt, kan geen geloofwaardige SRI-strategieën samenstellen en op een geloofwaardige manier ESG-criteria integreren zonder hoogstaande research' 
Alix Chosson, Lead ESG Analyst

 

 DADEN ZEGGEN MEER DAN WOORDEN

Bijna twee derde van ons beheerde vermogen is belegd in duurzame strategieën. Onze sterke en onafhankelijke research zorgt voor een relevante en innovatieve beleggingsbenadering. Ons stembeleid wil ervoor zorgen dat ondernemingen zich fatsoenlijk gedragen. 10% van de netto beheervergoedingen van onze duurzame BEVEK vloeit terug naar impactprojecten op het vlak van onderwijs en sociale inclusie.

We hebben de Candriam Academy in het leven geroepen om de financiële sector bewust te maken van SRI. Onze interne cultuur en ons CSR-beleid zijn uniek. Eerlijkheid staat centraal in alles wat we doen.

 

'Het engagement van de toekomst zal nog meer inzetten op samenwerking, doelgerichter en proactiever zijn.' 
Sophie Deleuze, Lead ESG Analyst, Stewardship

 

 

KIEZEN VOOR DUURZAME BELEGGINGEN IS...

Ervoor zorgen dat uw beleggingen aansluiten bij uw waarden. Kansen vinden en risico's beter inschatten dankzij de integratie van extra-financiële criteria. De voorkeur geven aan een duurzaam rendement dat een 'holistische' kijk biedt op een onderneming. Beleggen in thema's met een sterke ESG-impact. Voldoen aan de nieuwe eisen van de toezichthouder. De handen in elkaar slaan voor een duurzame toekomst.

 

'Wat uniek is aan de duurzaamheidsbenadering van Candriam, is dat ze de tand des tijds heeft doorstaan dankzij een innovatieve ESG-aanpak.' 
Wim Van Hyfte

 

IF OUR FIRST FUND COULD TALK, THIS IS WHAT IT WOULD SAY ABOUT 25 YEARS OF ESG AT CANDRIAM

 

“We were young! And, by ‘doing good’, seeking above all to avoid the era’s worst practices.
... and our parents donated part of the fees received to good causes!”
25 years of ESG Infography EN