ONZE EXPERTISEVastrentend

Candriam beschikt over brede expertise in obligaties, waarmee we u oplossingen kunnen aanbieden die gebruikmaken van inefficiënties in vastrentende marktsegmenten.

We hebben ons aanbod vastrentende fondsen de afgelopen 25 jaar gestaag uitgebreid door in te spelen op nieuwe kansen die zich op de obligatiemarkten aandienden. Momenteel beheren wij 32 miljard euro in vastrentende portefeuilles.

Traditional
Investments

Vincent HamelinkExecutive Committee CIO
of Traditional Investments

Lees meer

OBLIGATIESEEN SOLIDE STAAT VAN DIENST IN VASTRENTENDE OPLOSSINGEN


Een gemeenschappelijke filosofie


Wij beheren een brede waaier van obligatiefondsen, maar elk daarvan is gebaseerd op drie centrale overtuigingen.


 1. De obligatiemarkten zijn inefficiënt. Vanuit die redenering hebben we nauwkeurige waarderingskaders uitgewerkt om koersanomalieën te benutten.
 2. Obligaties hebben een asymmetrisch risicoprofiel. Daarom ontwikkelden we strikte kredietwaardigheidsmodellen, waarmee we de meest aantrekkelijke uitgiften kunnen selecteren.
 3. Tijdens elke fase van het beleggingsproces kunnen ongewenste risico's opduiken. Die gaan we tegen met duidelijk afgebakende risicobudgetten om uw blootstelling aan risico tot een minimum te beperken.


Een alom gewaardeerde obligatiebeheerder

Onze obligatiefondsen worden door onafhankelijke experts regelmatig met prijzen bekroond.

Bovendien kreeg meer dan 80% van onze obligatiefondsen drie tot vijf Morningstar-sterren op basis van hun goede rendement.


Ons aanbod

Wij beheren een brede waaier van vastrentende strategieën, die allemaal verkrijgbaar zijn als gemeenschappelijk beleggingsfonds of als maatwerk beleggingsmandaat.

 • Investment-grade bedrijfsobligaties: Bedrijfsobligaties en Bedrijfsobligaties SRI.
 • Obligaties wereldwijd: Staatsobligaties, Staatsobligaties SRI, Flexibel, Flexibel SRI, Internationaal, Internationaal SRI en Zonder restricties.
 • Schuldpapier uit de opkomende markten: Opkomende markten harde valuta, Opkomende markten lokale valuta en Opkomende markten in Oost-Europa.
 • Geldmarkt: Klassiek, Klassiek SRI en Korte termijn.


Een omvangrijk, ervaren beleggingsteam

Ons vastrentende beleggingsteam bestaat uit negentien fondsbeheerders met gemiddeld meer dan dertien jaar beleggingservaring.

Zij zijn gespreid over drie kenniscentra, die zich toeleggen op specifieke delen van de vastrentende markten – obligaties wereldwijd, bedrijfsobligaties en obligaties uit opkomende markten. Daardoor kunnen zij zich concentreren op hun vakgebied én de vruchten plukken van de nauwe samenwerking met de andere teams.

Omdat informatie delen stevig verankerd zit in het DNA van Candriam, kan het vastrentende beleggingsteam permanent rekenen op de steun van onze traders op de vastrentende markten, onderzoeksteams, productontwikkelaars, SRI-analisten en risicobeheerders om het risico-gewogen rendement van hun portefeuilles te maximaliseren.


Overtuiging en verantwoordelijkheid toegepast op onze obligatieportefeuilles

Aangezien elk van onze drie subteams voor vastrentend beleggen bestaat uit experts in hun domein, kunnen zij de allerbeste kansen op de obligatiemarkten identificeren. Die sterke overtuigingen delen ze vervolgens met de andere leden van het vastrentende beleggingsteam en de rest van het bedrijf.

Daarnaast dragen kleine teams van centrale beleidsmakers de volledige verantwoordelijkheid over het samenstellen van onze portefeuilles, het inzetten van risicobudgetten, het minimaliseren van de correlatie en het realiseren van optimaal naar risico gewogen rendement voor onze beleggers.


Waarom kiezen voor Candriam voor het beheer van uw vastrentende portefeuille?

Wij zien enkele uitstekende redenen om het beheer van uw obligaties toe te vertrouwen aan Candriam:

 • Jarenlange, breed erkende expertise in vastrentend beleggen. Wij beheren al meer dan 25 jaar obligaties en onze fondsen vallen regelmatig in de prijzen in heel Europa.
 • Slimme benutting van het vastrentende beleggingsuniversum. Wij onderzoeken het volledige vastrentende beleggingsuniversum met behulp van een uitgebreide reeks instrumenten voor bottom-up selectie en analyses.
 • Een methodisch beleggingsproces dat gebruikmaakt van fundamentele analyse en interne kwantitatieve modellen om opportuniteiten te benutten op de obligatiemarkt.
 • Een ervaren, stabiel beleggingsteam met 19 obligatie-experts, gespreid over gespecialiseerde subteams.
 • Anticiperen op de behoeften van onze klanten. We hebben ons aanbod strategieën in de loop der jaren gestaag uitgebreid en onze beleggers nieuwe mogelijkheden aangereikt om in te spelen op nieuwe kansen die zich op de obligatiemarkten aandienen.

Fondsengamma

Op zoek naar een fonds?

U vindt het hier terug…

Een fonds zoeken

Van onze specialisten

60 seconds

with the fund manager

Oct, 2015 “Verder kijken”

Downloaden
All Q&A's >

Gerelateerde inzichten

VERANTWOORDELIJK
IN ONZE
BELEGGINGEN

Lees meer

OVERTUIGING &
VERANTWOORDELIJKHEID

Lees meer

ONZE
EXPERTISE

Lees meer

Contacteer ons

We waarderen uw mening en verwelkomen uw vragen en opmerkingen…

Contact