Hoe kan ik profiteren van het feit dat ik een langetermijnbelegger ben?

Beleggers kijken vandaag de dag te veel naar het resultaat op korte termijn. Een van de belangrijkste zorgen van een belegger is volatiliteit. Gelukkig zijn prijsschommelingen voor een langetermijnbelegger minder relevant.

Als de financiële markten ons één ding geleerd hebben, dan wel dat volatiliteit en tijd nauw met elkaar verbonden zijn. De meeste beleggers vinden het moeilijk om op het juiste moment in of uit de markt te stappen, maar er is goed nieuws! Uit historische cijfers blijkt dat op lange termijn in de markt belegd blijven, rendeert.

Tijd is de bondgenoot van de langetermijnbelegger. Hij stelt u in staat om meer te beleggen in risicovolle activa zonder dat u zich al te veel zorgen hoeft te maken over de kortetermijnschommelingen van de markt.

Een beleggingsportefeuille voor de lange termijn heeft vaak een aandelencomponent, waarvan de omvang varieert al naargelang uw persoonlijke risicobereidheid of -aversie en die doorgaans uitzicht biedt op het hoogste rendement. Aandelen kunnen u dus helpen om uw langetermijndoelstellingen te halen.

Natuurlijk bieden niet alleen aandelen uitzicht op een aantrekkelijk rendement op lange termijn. Hoogrentende obligaties en obligaties uit opkomende markten zijn eveneens geschikt als uw beleggingstermijn minstens 3 tot 4 jaar is.