Waarom zou ik een beleggingsfonds kopen?

Uw vermogen bestaat uit verschillende activa, zoals vastgoed, bankrekeningen en spaarrekeningen. Bij de huidige marktomstandigheden bieden die geen van allen een echte mogelijkheid om uw vermogen te laten groeien én voldoende snel over uw geld te kunnen beschikken. Beleggingsfondsen zijn een veilige en gemakkelijke manier om uw vermogen te laten groeien.

Het is een kwestie van tijd, zin en beleggingskennis én van veiligheid

Een beleggingsportefeuille beheren is een complexe, tijdrovende bezigheid. U moet rekening houden met uw risicoprofiel en uw rendementsdoelstelling, de financiële markten analyseren, transacties uitvoeren en het koersverloop en de risico's opvolgen. Zelfs als u daar tijd en zin voor hebt, is dat een hele uitdaging. Daarom geeft u er misschien de voorkeur aan uw beleggingen toe te vertrouwen aan professionals.

Betere toegang tot de financiële wereldmarkten

Als particuliere belegger hebt u slechts in beperkte mate toegang tot de financiële wereldmarkten. Bovendien zijn interessante beleggingsinstrumenten vaak alleen beschikbaar voor institutionele beleggers, omdat ze een minimale inleg van 100.000 euro of meer vereisen. Via professioneel beheerde beleggingsfondsen kunt u beleggen op de wereldwijde financiële markten en u krijgt toegang tot de verschillende activaklassen en beleggingsstijlen van complexe beleggingsbenaderingen.

Beleggingsfondsen zijn van nature gespreid

Een portefeuille van bijvoorbeeld hoogrentende obligaties of aandelen goed spreiden, vergt posities in 50 tot 100 individuele beleggingen. Voor de meeste particuliere beleggers is die mate van spreiding moeilijk bereikbaar. Beleggingsfondsen bieden u een liquide en gespreide portefeuille, ongeacht het bedrag dat u belegt.